fbpx

Het kan gebeuren dat de update van W10 niet werkt. Dit is vooral het geval bij laptops waar al heel lang geen updates op hebben plaats gevonden. Het is nu al een paar keer in een maand tijd (red. sep 2022) voorgekomen bij laptops waar versie 18063 nog op stond. Kies je voor het bijwerken naar de nieuwste versie (21H2) van Windows 10 dan lijkt het goed te gaan totdat de laptop opnieuw moet worden opgestart. Dat gebeurt dan nog wel maar na een tijdje krijg je een HP scherm met een flikkerend scherm met horizontale strepen zoals het voorbeeld hieronder:

voorbeeld van scherm met horizontale strepen

 

Er moet dan eerst een BIOS update plaatsvinden voordat de update kan worden geïnstalleerd. Dit kan je proberen vanaf de website van HP met de HP Assistent maar je kan ook naar de site van HP gaan, daar het modelnummer intypen en kijken of er een BIOS update is en deze vervolgens installeren. Let wel goed op want als je de verkeerde BIOS update probeert te installeren kan je de hele laptop om zeep helpen.

Je hoeft hiervoor niet eerst een USB stick aan te maken. Je kunt het in Windows 10 zelf doen en de instructies volgen. Zorg ervoor dat de laptop op de netstroom werkt en niet op de accu want als er iets mis gaat, gaat het goed mis.

 

Durf je het niet aan, dan kan Helpdesk-aan-Huis dit ook op afstand doen.

® 2022-09-29

Related Articles