fbpx

Vanaf vandaag kan de volgende fout optreden wanneer je tot nu toe nog Office 2010 (Outlook) gebruikte i.c.m. Exchange.

 

De reden hiervoor is dat Office 2010 al sinds oktober 2020 niet meer wordt ondersteund door Microsoft wat betekent dat er geen updates meer worden uitgegeven. Maandenlang is hier door Microsoft voor gewaarschuwd middels een gele balk bovenin de applicatie en werd er geadviseerd om zo snel mogelijk over te stappen.

Nu is het zover dat je gedwongen wordt om actie te ondernemen. Je kunt meerdere dingen doen:

  1. Gaan werken met een ander mailprogramma zoals Thunderbird. Nadeel is, dat alles opnieuw ingesteld moet worden. De mappenstructuur zal waarschijnlijk intact blijven omdat er gebruik wordt gemaakt van Exchange wat betekent dat alles (inclusief de structuur) in de cloud zit opgeslagen. Je moet dus wel de juiste inloggegevens (inclusief wachtwoord) en instellingen van de inkomende en uitgaande mailservers ergens hebben om alles goed in te kunnen stellen.
  2. Gaan werken met de webmail versie van Outlook. Ook hiervoor moet je de inloggegevens hebben van je mailaccount.
  3. Upgraden naar de nieuwste versie van Office. Dit kan in abonnementsvorm 'Office 365' of een licentie voor 1 apparaat (Office 2019 Pro Plus). Voor beide versies moet worden betaald.

In alle gevallen kan Helpdesk aan Huis u hierin adviseren en helpen bij de implementatie van de nieuwe en het verwijderen van oude software. Dit kan vaak direct (tijdens kantooruren) zodat binnen een paar uur je weer helemaal up-to-date bent met behoud van alle gegevens en instellingen (waaronder Outlook).

Bel vrijblijvend naar +31 6 1977 6946 of mail voor meer info naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Related Articles