fbpx

Bij een klant was het nodig om via een Mifi router een stabiele internet verbinding tot stand te brengen. Omdat er ook werd gewerkt met verschillende cloud-omgevingen was het van belang om ervoor te zorgen dat aan de Mifi router een vast ip-adres zou worden gekoppeld. Bijvoorbeeld om de lokale printer vanuit de cloud goed aan te sturen.

Dan moet je in ieder geval een zakelijk sim-only abonnement hebben. Ik ben nog geen provider tegen gekomen die dit ook voor de particuliere markt aanbiedt.

Na dit abonnement te hebben afgesloten en de kaart te hebben geactiveerd werkt alles probleemloos op één ding na. Het vaste ip-adres is niet zichtbaar en je kunt er ook niet naar pingen. Wanneer ik in mijn klantomgeving van de provider keek, zag ik daar wel het vaste ip-adres staan en ook volgens de klantenservice moest het gewoon werken. Tot 4 keer toe heb ik een nieuwe simkaart toe gestuurd gekregen maar constant met hetzelfde resultaat.

Na ongeveer 20 telefoontjes naar de provider, kreeg ik iemand aan de lijn die het als een uitdaging zag om dit probleem op te lossen en kennelijk ook iemand die er verstand van had.

Nadat hij 5 minuten had rondgebeld kwam hij gelijk met de

oplossing

Het probleem zat in de APN (Access Point Name). Deze moest veranderd worden naar 'advancedinternet'. Zodra dat was gebeurd was het probleem gelijk opgelost. Het vaste ip-adres was zichtbaar en ik kon gelijk pingen naar het adres en het printen vanuit de cloudomgeving werkte ook gelijk.

 

Dus heb je dit probleem, vraag dan gelijk na bij je provider wat er bij de APN en alle andere variabelen moet worden ingevuld. Dit kan uren zoekwerk schelen.

 

®2024-02-15 | Helpdesk-aan-Huis

Related Articles