fbpx

Tegenwoordig gaan/zijn alle providers over op IMAP en beginnen ze afscheid te nemen van de POP ondersteuning. Ziggo is hiervan een voorbeeld.

 

Gebruik van IMAP

Simpel gezegd, werk je eigenlijk in een mailcloud. Zodra je je mail ophaalt wordt een een koppeling gemaakt met je mailcloud en worden alle wijzigen ten opzicht van de laatste keer gesynchroniseerd met het apparaat waarop je aan het werk bent.

 

Elke aanpassing/wijziging/toevoeging wordt tegenwoordig gelijk doorgestuurd naar je mailcloud. Dus ben je met een bericht bezig op je laptop en hebt die opgeslagen in je concepten en je opent later je mail op je telefoon of je tablet dan zal je hem daar ook gelijk terugvinden. De mailcloud is dus leidend. Ook al heb je je mailaccount op 20 verschillende apparaten staan dan nog zal er geen verschil zijn tussen de verschillende apparaten.

Gebruik van POP

Hierbij wordt je mail gelijk op je apparaat gezet en vaak (na 14 dagen) van de mailserver verwijderd. Dit is afhankelijk van de instellingen in je mailprogramma. In tegenstelling tot IMAP worden de mutaties die gedaan worden niet gesynchroniseerd naar de mailserver en zullen dus ook niet zichtbaar worden op de andere apparaten wat alles veel ongemakkelijker en onoverzichtelijker maakt.

Waar moet je verder op letten bij IMAP gebruik?

Natuurlijk is je opslagruimte niet oneindig groot bij je provider maar je moet van goede huize komen om deze helemaal gevuld te krijgen maar hij kan uiteindelijk vol raken. Kom je in deze gevarenzone dan krijg je altijd wel waarschuwingmails. De meeste providers gaan dat doen als er nog 5 of 10% ruimte over is.

Dan wordt het pas tijd om actie te ondernemen. Meestal heb je wel een hoofdcomputer of laptop waarop je je mails kan archiveren. Archiveren gebeurd dan altijd lokaal. Daarom moet je ervoor zorgen dat je dat maar op één apparaat instelt omdat je anders bij het terugzoeken op alle apparaten moet kijken waar nou net dat bericht staat wat je moet hebben.

Hoe je automatisch kan archiveren is per programma weer anders.

 

Een andere optie is om alle oudste berichten uit elke map te verwijderen en dan de prullenbak leeg te maken maar dat is heel erg omslachtig.

Voor hulp op vragen bel naar +31 6 19776946 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

©2023-05-26 | Helpdesk-aan-Huis

Related Articles