fbpx

Na een update van HP lukt het niet meer om te scannen met de HP Smart app. Er staat "printerstatus onbekend". De printer is nog wel gewoon te benaderen, ook het volume van de cartridges wordt gewoon weergegeven. Printen is gewoon mogelijk allen het scannen lukt niet.

Na lang zoeken naar oplossingen, inclusief het terugzetten van een herstelpunt, bleek dat je in de HP Smart app naa de instellingen moet gaan en moet klikken op 'Printer verbergen'. Schiet mij maar lek want daar ga je normaal gesproken niet zoeken. Maar toen ik daarop klikte, kreeg ik de optie om de huidige printer te verwijderen. Dat heb ik toen gedaan.

 

Daarna ben ik weer naar het beginscherm gegaan en heb ik gekozen om een nieuwe printer toe te voegen. Toen vond hij hem wel en kon er wel weer worden gescand.

Ik ben daar naar de instellingen gegaan en zag dat hij wel degelijk een nieuw ip-adres had gekregen. Vervolgens heb ik in de configuratie het ip-adres van dynamisch gewijzigd in statch zodat deze niet meer kan wijzigen en dit probleem zich in de toekomst niet meer voor kan doen.

 

® 2022 | Helpdesk-aan-Huis

Related Articles