Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Toon # 

Subcategorieën

 • Browsers

  Wat is een browser?

  Een (web)browser (ook wel (internet)browser of bladerprogramma genoemd) is een computerprogramma om webpagina's te bekijken. Populaire browsers zijn Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Opera. Minder bekende, alternatieve browsers zijn Camino, Konqueror, CoolNovo, Lunascape en Seamonkey. Het gebruik van een browser is in de volksmond synoniem aan surfen op het internet. Een webbrowser kan zijn opgenomen in een internet suite.

  Wat doet een browser?

  Een browser zet webpagina's, die door een webserver zijn aangeleverd, om in een voor mensen leesbare vorm. Vaste elementen van een webpagina zijn verschillende soorten opmaak van tekst, plaatjes en links naar andere webpagina's. Deze links kunnen worden gebruikt om naar andere pagina's te surfen. Er zijn webbrowsers die dergelijke documenten voorlezen, andere zetten ze om in puntjes op een braillemachine, maar de meeste browserinstallaties geven een webpagina weer op een computerscherm en kunnen ook animaties en geluid weergeven. Sommige webbrowsers zijn geïntegreerde pakketten, waarin bijvoorbeeld ook een e-mailclient en een Usenetclient zitten. Vrijwel alle browsers hebben de mogelijkheid om weblocaties op te slaan (bladwijzers), bestanden te downloaden, een geschiedenis bij te houden van waar de gebruiker geweest is en om verschillende soorten media weer te geven. Sommige browsers voegen hier nog andere dingen aan toe zoals meerdere tabbladen, pop-upblockers, advertentiefiltering en automatisch zoeken op een zoekmachine.


  Ik ben voornamelijk bekend in het gebruik van:

  • Internet Explorer
  • Firefox
  • Google Chrome

  Mocht u problemen hebben met uw browser waar u niet uitkomst, bijvoorbeeld met invoegtoepassingen of dat hij telkens niet reageert of wordt afgesloten, neemt u dan gerust contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Internet Explorer

   Internet Explorer is de standaard browser ontwikkeld door Microsoft en in eerste instantie bedoelt voor hun eigen besturingssysteem Windows

  • Google Chrome

  • Firefox

   Firefox voor desktopFirefox is een gratis, open-source internet browser voor Windows en Linux en is gebaseerd op de Mozilla-code. Het is klein, snel en makkelijk te gebruiken. Het biedt vele voordelen boven Internet Explorer, zoals het automatisch blokkeren van popup-vensters en 'tabbed browsing'. Lees meer over de browser op de Firefox-productpagina.

 • Foutmeldingen

  In deze categorie beschrijf ik alle foutmeldingen waar ik in de praktijk tegenaan gelopen ben en heb op weten te lossen.

 • Mailprogramma's

  Hier vind u een overzicht van alle problemen die ik in de loop van de tijd ben tegengekomen en hoe ze eventueel op te lossen zijn.

  • Thunderbird

   Thunderbird is een gratis, open-source, platformonfhankelijke toepassing voor het beheren van e-mail en nieuwsfeeds. Het is een lokale (in plaats van een webgebaseerde) e-mailtoepassing die krachtig maar toch eenvoudig te gebruiken is. Zie de pagina Thunderbird-functies voor een opsomming van de nieuwe functies die in de meest recente versie zijn opgenomen.

  • Windows Live Mail

   Windows Live Mail is een e-mailclient die onderdeel uitmaakt van Windows Live Essentials, waardoor het samen met Messenger en andere programma's in een pakket te downloaden is via de downloadpagina van Windows Live. Deze applicatie kan gezien worden als opvolger van Outlook Express (XP) en van Windows Mail (Vista).

   Windows Live Mail ondersteunt de servertypen POP3, IMAP en HTTP. Daardoor is deze e-mailclient geschikt voor e-mailsystemen zoals Hotmail, Gmail en e-mail van AOL.

   Nieuwsgroepen en RSS-feeds (uit Internet Explorer) worden ondersteund.

   De aanduiding Windows Live Mail is in het verleden ook gebruikt voor de web-gebaseerde e-mailservice Hotmail, inmiddels Outlook.com.

   Windows Live Mail kan zowel Hotmail-accounts, als Gmail-accounts in één programma samenbrengen.

  • Outlook

   Outlook is een onderdeel van Microsoft Office

 • Beveiliging

  Hier komen alle artikelen die geschreven zijn over beveiliging en beveiligingsproblemen. Denk aan phishing, scam, virussen maar ook hoe de computer het beste kan worden beveiligd.

 • Naslag

  Deze categorie is alleen voor mij bestemd

  • Verwijderingsprocessen
  • Besturingsystemen
  • Synology

   Synology is een van de grote fabrikanten op het gebied van NAS applicaties. zelf heb ik er twee staan. Één als test en één als testomgeving. Soms ontstaan er 'spontaan' problemen die opgelost moeten worden. Opllossingen die ik gevonden heb plaats ik hier. Dit kunnen eigen oplossingen zijn maar ook oplossingen die ik op het internet heb gevonden.

 • Office 2007

 • Besturingssystemen

  Oplossingen gerangschikt naar de verschillende besturingssystemen

 • Hosting
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button